30 Aralık 2011 Cuma

yeni yıl kurabiyeleri


 Nazlı kardan adam kurabiye yapıyor,normalde hep kalıpla yapıyoruz,bu sefer biraz ayırdık ve bir kısmıyla bu anne ve yavru kardan adamı yaptık. Burada siz pek göremiyorsunuz ama her kurabiye yapımında Nazlı bembeyaz oluyor,şekil vermeden önceki en sevdiği aşama un ekleme aşaması.Bayılıyor unla oynamaya,yoğurma işini anneye bırakıyor o un aktarıyor,adı da bu.



 -Anneee un aktarabilir miyim,lütfeeeen,hiç dökmiyceem,söz anneee.
 -Tamam annecim ama  benim yoğurmam bitene kadar,olur mu?
 -Tamam ben bi kaşık aliim
Sonrası beyaz mutfak ve beyaz Nazlı.



Bunlar da kurabiyelerimizin son hali, süslemelerimizi damla çikolatayla yaptık,bi kurabiyeye bi Nazlı'nın ağzına şeklinde. Piştikten sonraki halleri malesef yok, fotoğraflamaya zaman olamadı.



Alttaki fotoğraf  okulumuzda yaptıkları geyiklerden. Aslında ertesi gün yapılacak olan yeni yıl partisi için yapılmışlar ama Nazlı ben benimkini yiceeeeeem diye tutturunca, öğretmeni getirmek zorunda kaldı.






Dün akşam da  okulumuzda çocukların yaptığı bu güzel kurabiyelerin ve daha bir çok güzel yiyeceğin ikram edildiği yılbaşı partisindeydik.Nazlıcım hala çok kalabalıktan ve gürültüden hoşlanmadığı için biz biraz huzursuzduk,onun için hiç güzel fotoğrafımız yok.Noel babaya bile pas vermedik,hediyemizi almaya gitmedik, annenin kucağından inmedik.Umuyorum seneye yeni yıl partisinde eğlenecek,diğer çocuklar gibi şarkılar söyleyecek ve gidelim diye tutturmayacak..Umarım:)

İşte bu tek bireysel resmimiz.Ağlayan Nazlı. Çok hoş hazırlanmış bir partiydi tadını çıkarabilseydik,çok güzel bir kardan adam şeklinde kutu yapmışlar,içine giriyorsun,kafa kısmı boş,kafanı koyuyorsun ve kardan Nazlı,kardan Elif falan oluyosun ama malesef  biz olur gibi yaptık ama fotoğraflayamadık.Seneye inşallah.

2 yorum:

  1. kurabiye çok sevimliymiş :)
    kalabalığı bazı çocuk sevmiyor hiç , onlar keyifsiz olunca bizm d ekeyfimiz olmuyor ne yazık ki :(
    Bazen ben bile kaldıramıyorum kalabalığı, çocuklar nasıl kaldırsın :(

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten öyle.
    Bizimki de hiç hoşlanmıyor,bakalım bekliyorum zamanla azalacak insallah..

    YanıtlaSil