14 Ocak 2012 Cumartesi

okula ara vermeli mi?

Çok ciddi bir soruyla karşı karşıyayız şimdi. Ve ben çok kararsızım. Doktorumuza 10 gün içindeki 3. gidişimizde gayet geniş geniş  ' Aaaa marta kadar gitmeyelim o zaman okula 'derken, düşüncem Alev hanımın olur mu öyle şey diyeceğiydi. Kreşe başlamamızda en büyük teşvikçi kendisiydi çünkü. Onun için hiç beklemiyordum evet gerçekten çok kısa sürede çok sık hasta oldu nazlı,bu seneki salgın da ciddi seyrediyor,kışı evde geçirebilirsiniz diyebileceğini.

Aslında kreşe başlayan her çocuk o yıl ortalama 16 kez hasta olurmus ve bunun en az 4 ü  ciddi olabilirmiş. Bunları da yaklasık 2 ay önce yine doktorumuzdan dinlemiştik,onun için çok beklemediğimiz birşey değildi.
Ama bu iki hafta Nazlıyı çok yordu ve sanırım biz de bu süreçten biraz etkilendik,çok objektif olamıyoruz.

Çünkü Nazlı bu seneye kadar idrar yolu enfeksiyonu dışında hep viral rahatsızlıklar geçirdi ve bir kaç gün sürdü.Şimdi yaklaşık 15 gündür sürünüyoruz resmen, bronşiti atlattık dedik,tonsillit olduk.
En fenası Nazlı bu süreçte yemiyor, içmiyor,kimseye gitmiyor,huysuz,huzursuz.
Ve babamız da dahil herkes,bütün geniş aile kreş konusunda erken davrandığımızı aslında davrandığımı yineliyor yineliyor yineliyor.

Ben hiç öyle düşünmedim ama şu an ara vermeli miyiz diye düşünüyorum açıkcası. karar vermek ayrı,ara verirsek ne yapacağımız ayrı bir sıkıntı şu an.Bakalım zaman bize ne getirecek..

4 yorum:

  1. 3 yaş erken değil ,diye düşünüyorum naçizane..Ben 2 yaşında verdim oğlumu kreşe..
    Hasta olmasına çok üzüldüm , inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur...Acil şifalar dilerim...

    YanıtlaSil
  2. bence de erken deil.. ama bu sıralar gerildik biraz dediğim gibi çok objektif düşünemiyoruz,tamamen iyileşelim,o zaman daha sağlıklı düşüneceğiz umarım.

    YanıtlaSil
  3. 3 yaş ve sonrası çocuğun sosyalleştiği ,akranlarına ihtiyaç duyduğu bir yaş..ama hastalıklar çocuklar için kaçınılmaz..ne yazıkki hep geçirdik bunları,merak etme canım..

    YanıtlaSil
  4. Buket daha sağlıklı düşünmeye başladım sanırım,aslında hastalıkları da olağan karşılarım genelde,e bütün çocuklar hasta olur büyürlerken.Allah çaresiz bir sıkıntı vermesin.Çok üstüste geldi sanırım ondan hassaslaştım.Bir de okulda üşüyor mu,ıslanıyor mu,terledi mi sorularını halletmem lazım,sonra devam inşallah..

    YanıtlaSil