11 Ocak 2013 Cuma

Bir iç döküş..

Biz yine evdeyiz, artık hastalık yazısı yazmak istemiyorum, onun için de yazmıyorum..

Kafam karışık, geçen yıl da benzer bir durum olmuştu, ve geçen yıl olduğu  gibi  bu sene de aynı soruyla karşı karşıya kaldım. Okula ara vermeli mi? Verdik..

Canımı sıkıyor bu iş.. Tam bir düzen oturttuk diyoruz, hasta oluyoruz.. Maaile.. Ufaklığa kadar. Bütün geniş ailenin beni daha da yoran  yorumlarına doktorumuzun kreşe biraz ara verin, kışı evde geçirin, 3aylık bebeniz gün yüzü görmedi yaklaşımı da eklenince gene altüst oldum açıkçası..

Ananneye taşındık, 2 çocuklu ev zor. Kendi zorlanmamı geçtim aslında, ama Nazlı için evde olmak sıkıcı sonuçta. Aslında o çok mutlu, dedenin, anannenin, ve de kardeşinin tadını çıkarıyor.. Ama ben kendimle çok çelişiyorum.. Okula gitsin istiyorum, sonuçta hastalıklarla gelişecek bağışıklıkları, kolladıkça daha iyi olmayacaklar, biliyorum, ama 1 hafta sağlıklı gidiyor, sonraki hafta hasta, evde.. bütün hafta uğraş iyileştir, 3 gün sonra tekrar.. Bu döngüye ufaklık da katılınca çok fena oluyor ev halimiz. O zaman diyorum ki, sağlıklı olsunlar, gerisi çok önemli değil.

Çok bunalmışım gördüğünüz gibi, şimdilik evdeyiz, iyi sayılırız, herkes pek mutlu.. Ben gerekli gereksiz stresteyim.. Allah büyük sıkıntı vermesin aslında, sonradan hatırlanmayacak bile bunlar ama ister doğum sonrası ruh halim diyelim, ister benim yapım bu diyelim, sıkıntı yapıyorum. Düzenimizin çok sık bozulmasına, Nazlı'nın 1yılın sonunda ancak eğlenebildiği okul hayatının kesintiye uğramasına, evde okula göre daha kalitesiz geçirilen zamana canımı sıkıyorum açıkçası.

Bu sırada bu yoğun birliktelikte kızların arası süper, bu da bir kaç dakika önceden bir kare.. Nazlı İpeke kitap okuyor:)




6 yorum:

  1. Elifçim çok geçmiş olsun. Malesef kreşte hep öyle bir hafta iyi bir hafta öksürüyor. Dermansız dert olmasın atlatacaklar. Sana güç kuvet ve akıl sağlığı diliyorum:) Kendime de ... bir kaç yıla keyfimiz süper olacak merak etme ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah bakalım.. Bir kaç yıl sonra gerçekten hiç kötü bir şey hatırlamayacağız büyük ihtimalle..

      Sil
  2. büyüteceğiz inşallah, sağlık olsun da ;)

    YanıtlaSil
  3. 2 çocukla evdeyken günlerin biraz yoğun geçiyor ama bence olaya iyi tarafından bak bence:) Abla-kardeş gün boyu birlikte:) birbirlerine iyice alışıp,güzelce vakit geçiriyorlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveeet çok güzel vakit geçiriyorlar gerçekten de.. Bu uzun birliktelikten biraz korkmuştum aslında ama gayet iyi gidiyoruz şimdilik..

      Sil