19 Eylül 2014 Cuma

Büyüdüm benn, çocuk oldum!!

Bu cümle şu sıralar bizim ufaklığın dilinden hiç düşmüyor..

Sabah ablayı okula gönderip,kapıyı kapatıyoruz.. Ben büyüdüm artık, okula gitcemmmm...

Acele bir yere yetişmemiz gerek. İpekcim ben seni kucağıma alayım mı annecim, biraz hızlı olmalıyız.. Büyüdüm benn,çocuk oldum, bak koşuyorum..

Yollarda tehlikeli işler peşindeyken, İpekcim gel buradan yürüyelim, orası biraz tehlikeli görünüyor.. Büyüdüm benn, çocuk oldum, düşmem artık.

Sabırsız anne merdivenlerden inerken, annecim kucağıma almamı ister misin? Hayır, ben büyüdüm kendim iniyorum..

Banyo zamanı soyunurken, ben büyüdüm, çocuk oldum, artık hiç ağlamıcammmm..

Ablanın odasında tokaları karıştırırken, Nazlı'ya yakalanıp İpeekkk, hepsini dağıtmışsıınn nidasına, ben büyüdüm ablaaaa diye ağlayarak kaşılık veriyor:)


                                                  Yaz ortası organik tarımla uğraşırken..


Büyüdü de cidden, 2 yaşa bir ay var artık.. 'Artık sen büyüdün' cümlesini hiç kurmadım ben. Çok ciddi bir abla taklitçisiyiz, kendisi bizzat bu şekilde yaşamının içinde öğreniyor olabilir, babannesinin öğlen masallarının içine serpiştirilmiş cümlelerden de öğrenmiş olabilir. Tam bilemiyorum kesin kaynağını ama bir yanım bu büyüme olayını desteklese, bu cümlelerle çok eğlense de, bir tarafım, hop neler oluyor, zaman nasıl geçiyor, neler kaçırıyoruz diyor sık sık.. Her iki çocuğumda da yaşıyorum bu duyguyu, zaman cidden hızlı geçiyor. Tadına varmak gerek her anın.

Şu sıralar hayatımızdaki çok büyük yenilikten de bahsedip kaçıyorum:) Yuvaya başlıyoruuuzzz.. Kolay gelsin bize:):)



4 yorum:

  1. kreşiniz hayırlı olsun canım. Öyle böyle 2 yaşa kadar getirdin.Gerçekten zor desteksiz,yardımcısız..Kreş ikinize de iyi gelecek eminim. Bu arada maşallah konuşmasına. Mina öyle değil valla:) hoş ablası da geç konuştuğu için pek fazla beklentim yok ama:) Daha sık yazsan ne güzel olur..Ben evde internetime kavuştum..daha sık yazacağım inşallah sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Zeren ya ben de özlemişim yazmayı, yarım bırakılmış postlarla doluyum, inşallah daha çok geleceğim buralara..Seni bol bol okumayı da çok istiyorum tabi ki:)
      İpekin konuşması da bir anda oldu, başladı patır patır dökülmeye cümleler.. Kreş de umarım çok güzel başlar güzel devam eder..

      Sil
  2. canım ya ablalar sayesinde hemen büyüyorlar :)
    hayırlı olsun yuva ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Bahar ya, abla ne yaparsa aynısını mutlaka yapıyoruz.. Yuvaya da onun için bi heves başladık, abla okula gidiyor, ben de gidiyorum diyor sürekli..

      Sil