5 Şubat 2014 Çarşamba

Babbaaaa

İpek kız epeyce büyüdü artık.. 15 ayımızı doldurduk çoktan. Evde işler biraz daha düzene oturdu. Daha rahat bir hayatımız var artık. Bana olan düşkünlüğü hala tam gaz devam ama kucağımda geçirdiği zaman dilimi biraz daha kısaldı sanki..Yine mutfakta bir koluma yerleşmiş şekilde yemek falan yapıyoruz ama günün diğer vakitlerinde biraz daha bağımsız. Ablamız şu sıra sömestr dolayısıyla evde, ondan önce de bir 15 gün hastalıgımız vardı yine evdeydik maaile..( Hastalıklardan uzun bahsetmek istemedim hiç ama bronşit ve de bronşit başlangıcı ile bu senenin gribine yakalanıp atlattık inşallah..) 
Gündüz uykularımız yaklaşık 1 aydır epey azaldı. Hatta artık günde bir kez uyuyor. Saat 12den sonra yatıyor, yaklaşık 1.5 saat uyuyor. Yine emerek uyuyor. Akşamları uykuya geçmesi biraz zor ve zaman alıcı oluyor. Hatta Nazlı'yı daha önce uyuttuğum bile oluyor.. Nazlı ayaktayken uyku için odasına girmek bile istemiyor.. Uykuya geçişlerimiz sıkıntılı yani.. Gecelerimiz ayrı sıkıntılı.. Onyüzbin kere falan kalkıyoruz yani. Emmeden uyumuyor, hatta bazen emerek bile uyumuyor.. Geceleri iadare ediyoruz diyelim, emme olayı bitince düzelir diye umuyorum. Nazlı'da hiç yaşamadığım bir durum bu sık gece uyanmaları, o yüzden tedirginlik duyuyorum açıkçası. Memeden kesmek de ayrı zor olacak sanki. Bakalım zaman neler gösterecek..

Heer derdini çok rahat anlatıyor. Genelde ıhh ıhhh nidalarıyla bir şeyler istiyor ve genelde yaptırıyor. İstekleri konusunda cidden çok ısrarcı. En son doktorumuzun tavsiyesi 'Hayır demeyi öğrenmelisin yoksa işin çok zorlaşır' olmuştu.

Tek tek,kelime kelime konuşunca tekrar ediyor, ama öyle konuşmaya başladı diyemeyiz hiç. Yine bu süreci de pek kestiremiyorum, çünkü Nazlı yaşında iki kelimeli cümleler kurabiliyordu. İpek kız herkese babbaaa diye sesleniyor. Sabah uyanıyor babbaaaaa... Bu ben oluyorum. Kapı çalıyor babbaaaa... Bu babası oluyor. Oyuncak, kitap vs alıyor eline babbaaa.. Bu Nazlı oluyor.. Ananneye babanneye herkese babba diye sesleniyor. Bir tek dede farklı. Ona gayet içten deddeee diyor. 

Kilomuz hala %20-25lerde. Yemek olayı beni geriyor diyemeyeceğim. Her şeyi deniyor sayılır, bu da beni acayip mutlu ediyor. Nazlı'nın hala ağzına bile sürmediği pek çok şeyi İpek yiyor ve Nazlı da açıkçası şaşkın şaşkın izliyor.. 

Oyuncak yada kitaplarla falan pek arası yok. Ama kendi kendine oyalanmaya başladı yavaş yavaş. Geçen bir baş sarımsakla 15-20 dk oyalandı.. Soydu attı dış kısımlarını falan.. Nazlıyla oynamaya da başladılar ufak ufak..Ama çok kısa. İkisinin de sabrı yeterli değil henüz birbirleri için.  Üçümüz ya da genelde babanneyle üçü saklambaç, yağ satarım bal satarım:), yakalamaca,kovalamaca tarzı oyunlar oynuyorlar. Çok eğleniyor. Nazlı zaten çok eğleniyor. Yavaş yavaş birlikte vakit geçirmeye başladılar böyle..

Çok nadir yazabildiğim için birikmiş herşey, daha yazacak çok şey vardır kesin. Bir teyze başladı mesela eve yardımcı İpek kıza hafiften bakıcı..Ama sonra çok hasta oldu, ameliyata falan giden bir süreç sebebiyle ayrıldı işten.. Başlarken bitti bakıcı olayımız. Hayırlısı.. Çok ben, biraz babanne,az annanne üçgeninde büyüyor İpek kız. Gönlümden daha farklı düzenler geçiyor ama şimdilik böyleyiz. İdare ediyoruz:)




16 yorum:

  1. oyyy maaşallah kurtarmış kendini , bakalım ben iki oğlumla nasıl bir macera yaşayacağım :) kısmetse mayıs ta geliyor 2. oğlum :) Bu arada bronşit için andız pekmezi diyorum başka da birşey demiyorum biz bu kışı iyi götürüyoruz çok şükür :) http://emreylehayat.blogspot.com.tr/2014/01/reklam-degil-gribe-kars-denenmis-bir.html burada yazmıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla kolay gelsin, her şey süper güzel olacak demek istiyorum aslında.. Ama güzel olacak ve de tabi ki zor olacak..
      Andız pekmezini deneyeyim ya..

      Sil
  2. nasıl benzer kızları büyütmemiz :)
    bizde kucakta yemek yapıyoruz, almadıysam kucağıma tek bacağıma dolanıyor öyle iş yapıyoruz :)
    anne diyor herşeye doğrusu babba diyeceği günü iple çekiyorum, az biraz rahatlamak için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimkinin babba demesi benim rahatlığımı hiiiçç etkilemiyor valla.. Ana da ben baba da:) Ya gercekten bunlar bir değişik..

      Sil
  3. Fotolara bayıldım:) İpek'in herşeyi yemesi,daha doğrusu en azından denemesi çok güzel.İnşallah hep böyle devam eder. Bakıcı olayına üzüldüm. İnşallah en kısa sürede yeni birini bulur ve istediğin gibi bir düzen kurarsınız. Kayra hayli geç konuştuğu için Mina'dan bir şey beklemiyorum açıkçası. Söylediği kelimeler de 7-8 ancadır zaten:) Şimdi hasta ya iyice düştü bana.Ama haftasonu emmeyi keseyim diyorum artık dayanamıyorum gece milyon kere kalkmaya:( Sen daha devam edecek misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla Zeren biz de gün geçtikçe daha bir düşüyoruz emmeye.. Benim de gonlumden kesmek geçiyor, gece uykuları düzeliyormus sanırım ama şimdilik biraz daha erteliyorum. Yemek olayı abladan sonra beni gercekten cok mutlu ediyor, miktarı şimdilik hiç onemli değil..

      Sil
  4. merhaba elif hanım;
    maşallah kızlarınız çok tatlı olmuş..yorum yazmasam bile sizleri hep takip ediyorum...İleride kızlarınıza ne güzel biranı defteri bırakçaksınız...
    (adsız pfapa)

    YanıtlaSil
  5. bu arada böyle güzel anıların altına yazmak istemem ama bizim mücadelemiz kızımla hala aynı..:( pfapa için bactirim şurup öneriyorlar gün aşırı siz ne düşünürsünüz ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bizim mücadelemiz de aynen devam.. Steroit de verdikçe atak sıklığı artıyor maalesef. Bu bir ay içinde iki kere 20lik prednol verdim ben. Benim de canım sıkılmıyor değil ama sürekli antibiyotik vermek de sıkıntılı. Vücudun bağısıklığını,gösterdiği direnci etkiliyor sonuçta, bütün organları da etkiliyor tabi zaman içinde. İlaç kullanmak böyle aslında hepsinin var sıkıntısı, steroitin de var, kar zarar hesabı yapıyoruz maalesef. Benim de canımı sıkıyor dediğim gibi bu seneki atak sıklığı, ben mart ayında doktorumuzla konusacagım , inşallah yazarım ayrıntılı. Ama sürekli bactrim kullanımını ben hiç duymadım.Bademciklerin alınması bir seçenek bildiğim kadarıyla. Yine haberleşiriz buradan..

      Sil
  6. Artık kurtulalım hep beraber..Lütfen doktora gittiğinizde paylaşın bilgilerinizi...Siz 5 yaşıda atlattınız ama 5 yaş sonrası azalır diyorlar ama her çocukta farklılık gösteriyor...

    YanıtlaSil
  7. Merhaba elif hanım;
    Nasılsınız...Gittiniz mi doktora olumlu değişiklikler vardır umarım...

    YanıtlaSil
  8. Merak ettim açıkcası sizleri...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya, ne kadar haklısınız.. Artık çok zor fırsat yaratabiliyorum blog için.. Umuyorum zaman içinde daha ilgili olabileceğim:)
      Pfapa mız daha iyiye gitmiyor maalesef, çok sıklaştı artık.. 2gün önce yine bir atagımız oldu.Yine verdim prednol. Aslında vermeden atlatabilirim belki ama o zaman da 3 saatte bir ates düşürücü vermek zorunda kalıyorum, çocuğun hali de ekstrası. Yarar-zarar hesabı yapmaya calısıyorum hem bir eczacı olarak da. Ama işin içinden pek cıkamıyorum artık.. Doktorumuz bizi hacettepede bir doktora yönlendirdi, henüz gidemedik, Hakan Bey, ama soyadını hatırlayamadım şu an. İleri tetkik yapacaktır diye düşünüyorum, hastalığımızın seyrinde bir değişiklik yaratacağını sanmıyorum.. Sizin çocuğunuzun saglıgı da iyidir umarım.. Yine bir gelişme olursa hastalığımızın seyrinde yazarım:) Kendinize iyi bakın.. Sevgiler..

      Sil
  9. uzun bir süre beklemiştim sizin mesajınızı...Sonra benim kendimce sıkıntılarım var bakamamıstım bloğunuza..Biz kızımı Hacettepe immünoloji bölüm başkanı ilhan TEZCAN a götürdük.Dedğiniz gibi ileri tetkik yapıp bacterim başladı 1 ay kullanın bu süre içinde tekrar çıkarsa bademcik ameliyatı üzerinde durcaz dedi..Prednol bizim atakları iyice sıklaştırmış.Artık iyice üzüntüden ben stres olmuştum.Ayrıca kan sonuçlarımızda temiz çıkınca bende yüzde seksen bir rahatlama oldu..İnşaallah bununla son olur.tedavi sürecimiz...Hoşçakalın yazışmak isterim sizinle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bizde şu an için bir değişiklik yok. En son 23 nisanda prednol verdim. Umarım azalıyordur artık..
      Sizin teşhisiniz kesin di mi artık? Size uyguladıkları tedavi 1 aylık mı? Sonra kontrol verdiler, ona göre bir yol mu izleyecekler? Dediğim gibi bu hastalıkta uzun sureli antibiyotik kullanımını ben hiç duymamıstım, gidisatınızı paylaşırsanız cok sevinirim.. Sevgiler..

      Sil
    2. merhabalar bactirimi bıraktık ama hiç bir değişiklik yok ateşlerimizi bizi tekrardan yokluyor..Doktor bactirim kullanırken ateş çıkarsa bademcik ameliyatı çare demişti.Bizde ona sıcak bakmadık.Yaş ilerledikçe geçer ümidindeyiz.Sizler yaptınız bu konuda..Size sağlıklı günler hoşça kalın..

      Sil