26 Eylül 2013 Perşembe

Yeni Okul, Yeni Hayat

2 yıl önce başlayan kreş maceramız 30 haziranda sonlandı.. Gayet sancılı oryantasyonumuz neredeyse 1 yılda tamamlandığı için, kreş sürecimiz aklımızda çok pembe kalacak diyemeyeceğim. Benim bir çok açıdan içime sinmesi, ortamı ya da insanları sevmiş olmam, okulun yavruyu yaklaşık 1 yıl her sabah ağlayarak gönderdiğim bir yer olması gerçeğini değiştirmedi maalesef. Şimdi bir anlamı yok tabi ki ama çok düşündüm, Nazlı'dan mı, bizden mi,zamandan mı,okuldan mı,yaklasımdan mı, neden bu kadar uzun sürdü bu süreç.. Kesin bir cevabı yok, ama şimdiki aklımla bu kadar zorlar mıydım yavruyu, zorlamazdım sanırım.. Her neyse önemli olan Nazlı'nın aklında nasıl kaldığı.. O ikinci yılını gayeet mutlu mesut geçirdiği için, çok sevdiği arkadaşları ve öğretmenleri de okulu da çok güzel kalacak aklında, şu an böyle yani..




Bu bizim için hazırlanan veda kartı (Biz veda kartı koyduk adını).. İçinde bütün arkadaşlarının resmi var, kapağında da sınıf resmi(yüzler belli olsun istemedim,yapabildim sanırım). Nazlı ara ara eline alıp tek tek bütün arkadaşlarıyla konusuyor, özlem gideriyor, anılarını tazeliyor:)


Şimdi yeni okullu olduk. Açık söyleyeyim, zor olacağını düşünüyordum. Acaba kaç gün gidip gelirim, ne zaman içi rahat eder, ne zaman tamam güvendeyim der, ne zaman tamam anne sen git der.. Hepsini ve dahasını düşündüm tek tek.. Yaz boyu ara ara büyük okuluna başlıyoruz diye konuştuk ama ayrıntısız.. Çok üstünde durmak istemedim. Biraz sıradan gelsin ona da dedim.. Heyecanımı,gerginliğimi kendi kendime yaşadım..

5 Eylül Perşembe günü 3-4 saatlik bir oryantasyon programıyla da yeni hayatımıza başlamış olduk. Sıkıntısız...Nazlı üzerinde var olan, bilinmezlikten kaynaklanan o tedirginliğin büyük bir kısmını sınıfların girişinde ellerine kelebekler çizdirerek attı. Geri kalan kısmını ise 'gel fotoğraf çektirelim, hoş geldin fotoğrafı, okula başlıyorum fotoğrafı' derken patlayan flaşlar sonrasında attı ki, 'biz buradayız, baktığında göreceksin hadi gir şimdi içeri' diyen babasına  öğretmenin elini tutmuş sınıfına giderken dönüp bakmadı bile..Onlar sınıflarındayken biz de tanıtım programına katıldık, sunum boyunca konuşmalar Nazlı'nın velisi... ile başlayan bir cümle ile kesilecek diye bekledim ama olmadı.. Bizim kız sınıfta kaldı..Sonraki ilk okul gününün akşamında da 'Annee keşke beni de servise yazdırsaydınız' cümlesiyle şaşırdım, sarsıldım, hatta düştüm bayıldım :P



Evet, ilk gün okul parmaklıklarına tırmanmaya çalışmış bu kız da benim kızım:)
Ben de pek bir mutluyum.. Maşallah diyelim,böyle devam etsin..

10 yorum:

  1. Naz'a okul hayatında başarılar.Aynı istekle devam ediyordur inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz:) Ya adınızı yazarsanız önceki adsızlarla aynı kişi misiniz, bilgim olur, iyi de olur aslında:)

      Sil
    2. :)Pfapa detaylarını konuşmuştuk.Tek adsız oysa evet benim şule:)

      Sil
    3. Evet sohbet ettiğimiz kişi misiniz diye merak etmiştim ben de. Bu arada biz 20 gün arayla iki atak geçirdik.. Benim de canım biraz sıkıldı aslında ama yapacak bir şey yok.. En son Mart ayında geçirmiştik, şimdi Eylülde iki kere geçirdik bakalım..

      Sil
    4. Gerçekten geçmiş olsun:(benim kızım da kreşe başladı bizim de atak araları açıldı.Arada ateşlenmeleri oldu 1 gün süreyle 38,5 üstünü görmedik enfeksiyon olduğunu düşündük.Şimdilik şükür ama yazınızı okuyunca yine ateş düştü içime:( .Sizde enfeksiyona bağlı olmadını kesinleştirmişsinizdir.Tabiki ama merak ettim yinede...

      Sil
    5. Birinde kültür yaptırmadık aslında ama ateş hemen düştüğüne ve de tekrar cıkmadığına göre ataktı diye düşünüyoruz..Bu ikilemler de beni çok fena yapıyor her defasında ama yapacak bir şey yok işte..

      Sil
  2. Hayırlı olsun Nazlı'nın okulu.Hep severek gitsin, güzel anılar biriktirsin :)

    YanıtlaSil
  3. Yeni okulunuzda sorun yaşamamanıza çok sevindim canım. İnşallah Nazlı hep böyle istekli ve hevesli gider.Hayırlı olsun tekrardan..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz Zerencim, inşallah heves,istek devam eder tabi ama zor yani, hangi öğrencinin ki hep devam etmiş:)

      Sil