3 Temmuz 2013 Çarşamba

Adenovirüs = KABUS

Normal Elif anne olup dönmemi sağlayacak şey hastalık olacakmış maalesef..

Biraz uzun bir ara oldu gerçekten.. Zaten zamansızdım (İpek kızdan sonra zaman yönetimim,ev yönetimim,iş yönetimim çoook değişti, bir düzenim yok, sürekli evin kadrosu değişiyor,hala bir rutinimiz yok, bu durumda ruhum daralmıyor desem yalan olur yani..), bu zamansızlığa ek, ruhumu daha da daraltan gezi mevzuu girdi araya... Saygı, ağaç, güven, zeka, birlik, coşku, umut, yalan, yandaş, yanlı, özgür, üslup, tarz, .......... hepsini koydum bir kenera, doğruyu yanlışı.. Ben en çok o gereksiz şiddete takıldım.. O gençlerin, hatta çocukların bu şiddetle karşılaşma şekline.. İçim acıdı, üzüldüm cidden çok üzüldüm.. Bıraksam kendimi daha yazarım herhalde ama asıl konumuza geçiyorum, beni beş gündür dibe vurduran hastalık durumuna..

Evet İpek Hanım adenovirüs kabusuyla tanıştı.. Biz daha önce Nazlıda tanışmıştık aslında, onun boğazını tutmuştu,5 gün ateş ve boğaz ağrısı yormuştu bizi sadece..
Şimdi İpekte ateşle başladı, kusma ve ishalle devam etti.. Yavrucak hiç bir şey yemedi içmedi, bildiğiniz baygın modda yattı..
İlk gün akşama doğru soluğu Alev Hanımda aldık tabi ki.. İpek kızı çok susuz kalmış gördü sanırım ki bizi hastaneye yönlendirdi.. İlk serumumuzu aldık, tahlil verdik, kanda bir şey çıkmadı, kakada adenovirus çıktı.. İşte tedavisi olmayan minimum 5 gün sizden ayrılmayacak olan kabus virüs.
Sonraki üç gün de sadece anne sütü alabildiği, su bile içemediği için yine taşındık hastaneye..Serum aldık 2-3 saat.. Uyutabildiğimde rahattı ama bir gün uyutamadım ve çok zorlandık oyalamakta.. 4 gün boyunca sanırım toplamda 4-5 çay kaşığı muzlu yoğurt ve 4-5 çay kaşığı yoğurtlu çorba yedi sadece.. İçtiği suyu bile çıkardı.. 4 gün ishali de kusması da son hız, gece gündüz devam etti..
Bu gün beşinci gün, biraz daha rahatladık, kaka ve kusma sayımız çok düştü, eli kolu hareket etmeye, ara ara gülücük atmaya bile başladı.. Biraz bişeler koyabildik ağzına.. Çok zor ve de yıpratıcı bir süreçti.. Susuz kalmasın diye uğraşıp endişelenmenin yanında o gözünü bile zor açan, bulduğu yere kafayı koyan çoook bitkin halini görmek bile yıpratıyor insanı..
Allah çaresiz hastalık vermesin der, çok salgın ( dün Güven'de öğlene kadar tam 20 çocuğa serum taktılar, virüsü tespit ettiler mi bilemem tabi ki ama ishal ve kusma teşhisiyle çocuk servisinde yatak kalmadı )  bilgisini verir, bir de İpek kız fotosu koyar ve de kaçarım:) Hazır uyuyorken uyumak lazım..
Bu arada Nazlı kız babannede başladı tatiline, bugün de anannede..Bir sonraki postumuz da onun ilk okul macerasına vedası olsun:)

9 yorum:

  1. merhabalar iyi ve kötü günlerinizi palaşmışsınız iyi günlerinizin daim kötü günlerinizin ise geride kalması dileği ile size sorum olcak Nazlı kzınızdaki PFAPA Sendromu bittimi acaba bilgilerinizle tecrübelenmek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.. Nazlı'ya teşhis 8 aylık bir sürenin sonunda yaklaşık 1 yıl önce koyuldu.. Geçen yıl Ocaktan Agustosa kadar her ay ateşlendi. Ağustosta da teşhisi netleştirip ilk sterotimizi aldık. O günden beri 3 kez atak geçirdi.. Toplamda yaklaşık 1 yılda 4 kez ilaç aldık.. Yani normale göre ataklarımızın arası açılmış oldu.. Sanıyorum 5-6 yaştan sonra tamamen geçecek demişti doktorumuz.. Böyle gidiyoruz bakalım.. Sizde de mi var aynı sıkıntı, ben çok stres yapmıştım geçtiğimiz yıl, ama bu yıl rahat sayılırdık çok şükür..

      Sil
  2. evet bizimde yeni teşhis konuldu;ve predenol kullandık kızım 4 yaşında ateşten sonra bir sinüzit için ateşlendik bilmiyorum bidaha ne nezaman temennim olmamasın çok kafaya takar oldum.Streoitin yan etkileri oldumu acaba bize prednolun oldu.bakalım inşaallah olmaz.Bende çok stras yapıyorum siznerde takibini yaptırıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  3. biz de prednol kullandık.. Yan etki gözlemlemedik biz.. Siz nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum, ben Ankaradayım, özel doktorumuz var bizim.. Biz artık ateşin gidişatına göre kendimiz veriyoruz.. Siz de ne gibi yan etkiler oldu.. Çok stres yapmayın bence..

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle teşekkür ederim cevap yazdığınız için.Bende Ankaradayım.Bizde Hacettepe üniversitesine götürdük malum üniversite hastahanesi takip etcez diyor.Her seferinde crp, sedim ve beyaz küresine bakcaz diyor. Açıkcası çok sıcak bakmadım.Sizin doktorunuz kim tavsiye edermisiniz acaba.Yan etki olarak çok sinirlilik ve iştahsızlık yaptı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Rica ederim:) Biz Alev Kutlu'ya gidiyoruz.. İlk etapta biz de tüm kan tetkiklerimizi yaptırdık.. Şu an her ateşimiz cıktığında ilk olarak boğaz kültürü aldırıyoruz. Alev Hanım bu teşhisi koymak için 8 ay bekledi.. http://bubaskahayat.blogspot.com/search/label/PFAPA%20Sendromu yazımda bahsetmiştim teşhis sürecimizi. Şu an için atak sıklıklarımız azaldı ve artık daha hafif geçiyor.. Yan etki olarak steroitler tam ters iştah açarlar aslında.. O sıra kullandığınız başka bir şeyler var mıydı, bir de kaç mg prednol verdiniz, ağızdan mı verdiniz, yan etki açısından bunlar önemli.. Ben hiç teşhis konulmamasındansa ateşimizin böyle bir sebebe bağlı olmasından dolayı daha rahatım açıkçası, bir de en geç 10-12 yas civarında, yani ergenlikte tamamaen geçiyor ve bademciklerin alınmasıyla da tamamen sonlandığı oluyor bildiğim kadarıyla..

      Sil
  5. Biz de predenol 20 mg 1 ampul ağızdan verdiler.Kızımızı o kadar değişken görünce, bir ara biz kendimiz ateşinini kontrol edelim bir daha kullanmayız diye düşünmüktük. Minik minik bademcikleri var acıkcası sorunlu bir bademcik yapısıda yok.Sizide bunaltmıyorum umarım sorularımla....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunalmıyorum tabi ki.. Biz de o kadar belirgin yan etkiler olmadı acıkcası.. Bizi ateş çok yıpratıyor, umarım çabucak sonlanır tamamen.. Teşhisimz konulalı 1 yıl oldu ama 8 ay da oncesi var yani iki yıla yaklaştı bizim hastalık mazimiz.. Araları da açıldı atakların.. Umuyorum bitecek:) Umuyorum sizinki de:)

      Sil