29 Nisan 2013 Pazartesi

Uyku..

İpek'in uyku düzeni üzerine yazacak çok bir şey yok aslında, uykuyu sevmeyen bir bebek kendisi. Bu kadar net yani. 2 ayını  doldurduktan sonra hep uykusuzdu, aslında gündüz uykusu yoktu diyelim, gece fena değildi. Bu aya kadar..
5. ay kontrolümüzde doktorumuz 'bu ay biz büyükler gibi uyumaya baslayacak' dedi, yani gece boyu sık sık uyanıp,tekrar dalacak (her gece ortalama 20 kez uyanıyormuşuz).. Evet İpek de 5,5 aydan sonra sık sık uyandı ama tekrar dalamadı kendi başına.. Normalde ben her mırıldandığında almıyordum ama bu süreçte mırıltılar uzadı, ağlama halini almaya başlayınca geceleri bol bol emdik ve de gezindik.. Aslında doktor önerisi uyanınca 15 dak kadar bekle olmuştu ama ben uygulayamadım maalesef :)
 Nazlı'yı odasına 3,5 aylıkken geçirmiştim, bu sefer şartları olgunlaştıramadım açıkçası ama bu süreç olgunlaştırdı , 5,5 ayda da İpek Hanım'ın odası ayrılmış oldu.. Yorganın hareketinden, kapının gıcırtısından, yan taraftaki banyoda açılan suyun sesinden bile uyanabiliyor kendisi.. Onun için artık paşa paşa odasında kendisi yatıyor -ve evet farketti,  daha az uyanıyor-..Top atsan uyanmayan ve de bir uyudu mu en az 2.5 - 3 saat uyuyan, çoğu gece uyanmadan sabahlayan çok sevgili 1 numaramdan sonra bu çooook fena geliyor bana.. Maalesef hala bir uyuma şekli de yok.. Yani içimize sinen bir uyuma şekli yok diyelim.. Ayakta ve dik gezdiriyoruz kendisini ( Allahım ne fena, yazarken bile gerçek mi sorguluyorum, hayatta yapmam demeyeceksin hiç bir şeye:) ).. Gündüzleri hala kısa kısa uyuyor.. Sabahları 5.30 -  6.30 arasında bir saatte kalkıyor. Gecelerimiz geçen haftaya göre daha iyi.. Geçtiğimiz 15 gün belki 10-15 kere kalkmışızdır sabaha kadar.. Böyle 2 hafta kadar sürdü bitti o durum , o sıra bana da yapıştı,emmekle hiç arası olmayan çocuk sürekli emmek istedi.. Şimdi daha rahatız.. Uyku sırasında da uzatma çalışmalarımız devam ediyor, böyle yanına alıp kucak kucaga yatsan 2 saati bile bulabiliyor, bazen fırsatım olursa -ki uzun zamandır olmuyor, artık ciddi ciddi başladım işe-, sarılıp uyuyoruz birlikte.. Ne büyük haz:)

İşte Nazlı kız, bu şekilde sızdı dün..

Bu da bir türlü sızamayan cin İpek..







9 yorum:

  1. ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN UYKUSUZ BEBEK ÇOK ZOR OLUYOR BENİM KIZIMIN 2.5 YAŞINA KADAR UYKU DÜZENİ HİÇ YOKTU ÇOK ZORDU.ŞİMDİ DAHA İYİYİZ ÇOK ŞÜKÜR ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapmayın ya, 2,5 yaşa daha çok var, umarım biz erken toparlarız bu işi:)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Ya böyle her yerde sizabiliyor kendisi

      Sil
    2. Ya böyle her yerde sizabiliyor kendisi

      Sil
  3. Fotoğrafları süper; Nazlı'nın haline güldüm bayağı:) 2 çocuk birbirinden bu kadar mı farklı olur yahu..
    Bizimkiler uyku konusunda birbirleriyle yarışıyorlar resmen. Kendi yatağımda yatayım,seslendi migideyim dedim gece 12'ye kadar 4 kere yanına gidince yorganı,yastığı kaptığım gibi odasına yattım yine:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cidden o kadar farklılar ki.. Nazlı boyle uyudu, videosu var, dakikalarca uyandırmaya çalıştım, tık yok, öyle başı elinin üstünde sallana sallana..
      Gece işi zor gerçekten.. Ben kendi yatağımda yatıyorum,bozmuyorum düzeni güya.. Geçen gece annem var biz de, sabah dedi ki, kızım sen bu gece hiç uyudun mu..çok kalkmışım.Bazen boyle farkında bile olmuyorum kaç kere kalktığımın, kalk yat kalk yat.. Bir de birine kalkınca öbürüne de uğruyorum,dolanıyorum yani bütün gece:)

      Sil
  4. Çok komik fotoğraflar gerçekten :) ağlanacak haline gülüyorum kusura bakma artık :) uykusuzluk çok zor bende defnoşta çok çektim.şimdi nistepen daha rahat ..çok kolay gelsin, umarım çabucak düzene girer ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de gülüyorum ya, yapacak bise yok..:-P

      Sil