4 Nisan 2013 Perşembe

Keşke bilmiyor olsaydım..

Evet keşke öğrenmeseydim de şu saatte bunu yapmış ve de yemiş olmasaydım, keşke bu kadar kısa sürede yapılıyor ve de bu kadar kısa sürede pişiyor olmasaydı ve de bu kadar lezzetli..  Ve de keşke beni bu kadar mutlu ediyor olmasaydı..


                                                      
                                     
Yaklaşık bir aydır ne yesem diye aranıyor, bulunca da yiyor yiyor doymuyorum.. Çok fena.. Hiç dur diyesim yok kendime.. Son kaçamaklar diyelim, mecburen durduracağım kendimi, böyle şişemem yaz öncesi der, tarifimi de vermek isterim ki siz de nasiplenin, mutlu olun.
Benim için çikolatalı sufle bu, biraz basit bir tarif, sufle demek çok iddialı olabilir çoğu bilge insan için. Neyse sanırım derleme bir tarifti, yapa yapa kendi tarifime dönüştü. Tarifim iki kişilik. Başlamadan önce fırını 180dereceye ayarlıyoruz. Bir kare çikolatadan 2-3 parça ayırıyoruz (normalde tabiki bitter, ama bugün evde sütlü varmış,onunla da fena olmuyor yani), kalanını 2 çorba kaşığı tavada hafif erittiğimiz tereyağının içine atıp karıştırıyoruz. Hafif soğuyunca içine bir yumurta kırıyoruz. Hızlı ve de iyice karıştırıyoruz. Sonra 1,5 kaşık un, 1 kaşık şeker (sadece kendime yaptığımda hiç şeker koymuyorum) ve de bir çimdik kabartma tozu ilave ediyoruz. Karıştırıp hafif yağladığımız sufle kaplarına paylaştırıyoruz. Yarısından az oluyor. Yani ben az yapıyorum işte. Çikolatası aksın diyorsak 7-8 dak pişirip alıyor, 10 dak falan sonra da yiyoruz.. Bu dakikalar her fırına gore değişir diye düşünüyorum.. Ama en fazla 10 dak pişmesi yeter bence. Ben bir süre yapamayacağım malesef, eve çikolata almama kararı aldım, size afiyet olsun..


6 yorum:

  1. belli ki lezzetli ve pratik :) tarife bakmadım aklım çelinmesin diye ;)

    YanıtlaSil
  2. Mis gibi görünüyor ama seni böylesine vicdan yapmaya itmişse,bir dur demeli:))Kendimden biliyorum insan ne zaman zayıflayacağım diye diye,sonuçta birşey olmuyor.Birimiz bir ön ayak olsa da başlasak rejime:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rejim işi zor da hiç yoktan birazcık dikkat etmeyi başarsak..

      Sil
  3. ay benim gibi çikolata hastası birine yapılır mı bu Elif:) tarifi not ettim hemen deneyeceğim:) kiloları da sorun etme yahu; biz emzirdiğimiz sürece lohusayız daha:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya lohusalık falan tamam da ben verdiklerimi de alıyorum olmaz yani.. Sen eski sene döndün tabi:) Tarifi gerçekten de dene, biz bayıla bayıla yiyoruz valla:)

      Sil