14 Eylül 2012 Cuma

Kardeşe Hazırlık

34. haftadayız, bebiş 2200 civarında.Anemim yüzünden güzel büyüyemiyormuş, ama ben iri çocuk doğurma eğilimli olduğum için (böyle bir eğilim varmış?), iyi sayılırmış. Nazlı gerçekten büyük bir bebekti. Aldığım bir çok kıyafeti hiç giydirememiştim.. Büyütülmüş,bir kaç aylık olmuş da gelmiş gibiydi dünyaya..Bu sanırım normal boyutlarda olacak.. Umarım sağlıklı doğar, artık doğduktan sonra büyütürüz..

Nazlıyla kardeşe hazırlık açısından neler yapıyoruz, ara ara eski resimlerini çıkarıp, onun da bir zamanlar bebek olduğunu hatırlıyoruz.. Dişleri olmadığı için sürekli anneyi emdiğini, konuşamadığı için derdini ağlayarak anlattığını, yürüyemediği için hep kucağımızda taşıdığımızı, büyümek için çok uyuduğunu anlatıp kardeş de böyle yapacak etkisi yaratıyoruz.

Kıyafetlerini birlikte organize ediyoruz, eczanede biberon,emzik, dişlik,bardak ne beğenirse, bunu kardeşim için seçtim deyip eve götürüyor.Bol bol kardeşli masallar anlattırıyor. Bir süre anneyle babanın odasında yatacak fikrini biliyor, bir tepkisi yok şimdilik buna..Kendisi normal şartlarda yatağından başka yerde yatmayı sevmiyor, girift olmayı,öyle sarılıp koklaşarak uyumayı da sevmiyor malesef,onun için çok sorun olmayacak diye düşünüyorum. Yatağını kuracağız beraber,bakalım, bugün yarın.

Ufak ufak babayla uyumaya da başladılar, tuvalet, yemek yeme,giyinme tarzı işlerini kendisi yapma olayı yaz başında daha iyiydi, tatilde ben bozdum sanırım biraz,şu an yardım almayı seviyor, ama biraz uğraşsak yine kendisi alır herhalde üzerine.

Bir de kardeş konulu kitaplar alayım diye düşündüm aslında ama yavrunun aklına hiç gelmeyen olumsuzlukları fark etmesini mi sağlamış olurum acaba diye vazgeçtim,eğer doğduktan sonra bir olumsuzluk yaşarsak ilgilenebilirim tekrar..

Ara sıra gelip karnımı öpüyor, kardeş de bazen hareket ediyor, sana el salladı diyorum,çok mutlu oluyor..

Onun dışında en kafama taktığım şey kreşe giderkenki halleriydi, hallettik sanırım, artık çok rahat, bu tatil iyi geldi herhalde, çok başka bir çocuk oldu bu açıdan, çok fena,acayip mutluyum ben de bu durumdan..

Bana çok büyümüş geliyor zaten şu sıra, hem mutlu oluyorum hem üzülüyorum, tadına varamadan kaçırdığımız şeyler oluyor mu bu yaşlarda diye...





Nazlı'nın okulda öğretmeniyle yaptığı karınca yolu ve de bahçedeki  favori oyun alanı..

8 yorum:

  1. Sağlıkla gelsin Nazlı'nın kardeşi inşallah
    Nazlı kaç yaşında Elif?
    Ben tamda kardeşle alakalı bir yazı yazdım dün.
    Şimdi sizin yazınızı içim bir garip şekilde okudum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazlı aralıkta 4ünü dolduracak. Benim de kız kardeşimle aramda 4 yaş var, bizim gibi olacaklar inşallah,bu da beni çok mutlu ediyor..
      Kardeşler gerçekten bir ömür birbirlerine dost, sizin için de aynen böyle olmuş, her daim en büyük destek kardeşlerimiz.. Umarım sizin sağlığınız da iyidir bu arada.

      Sil
  2. kayrosla mina arasında da 4 yas var:) benim ikiz kız kardeşim var. inan hiç bir arkadaşıma değişmem. insallah abla kardeş guzel bir ilişkileri olur. sonucta 2. bebegi onlar icin yaptık:) sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Aynen onlar için.Yoksa zor yani:) Ben şu sıra motivasyon için seni okuyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin :)Nazlı'nın kardeş sevgisi çok mutlu edici :) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin,çok teşekkür ederim. Nazlı'yı kardeş doğduktan sonra göreceğiz,bakalım:)

      Sil
  5. Bende ikinciye düşünen bir anne adayı olarak zevkle okudum:)
    Buarada blogunuzu çok beğendim ve hemen bu siteye katıl kısmını tıkladım bile izlemedeyim:)))
    Sizi de benimkine beklerim
    komirra.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel zevkle okuduysanız, ikinci çocuk kararı biraz zor sanırım,bizimki kendisi geldi:)Bize kalsa ne zaman olurdu bilemiyorum,ama şu an aralarındaki yaş açısından çok mutluyum,bakalım güzel olacak inşallah..

      Sil