2 Ağustos 2012 Perşembe

Nazlı Ananne ve Dedeyle..

Nazlı ananeyle mantı yapıyor. İkisi de ellerinde oklava bildiğin açıyorlar ki ben elime almamışım daha önce, yavru da çözmüş anneyi demek ki, diyor ki,
     
       Ananeee ben çok becerikliyim biliyor musun, böyle zor şeyleri bile yapabilirim, görüyorsun di mi, ama biliyor musun annem de her şeyi bilir..


Dedeyle puzzle yapıyorlar,aslında dede izliyor, yani sabrı yetse izleyecek, Nazlı her defasında başka bir şekilde tamamlıyor. Ama hep sırayla,bir en alttan başlıyor, bir en üstten,bir yandan. Dede de geleneksel tabi ki, ısrarla diyor ki önce köşeleri koyalım,sonra kenarlar.. Bir söylüyor, iki söylüyor, bir sonraki yapışta tekrar, biri söylemekten bıkmıyor,öbürü dinlememekten.. Ama en sonunda yavru patlıyor..
   
        Yaaa, dedeee, ben istediğim gibi yapmak istiyorum, istediğim sırayla yani..


Dedeyle ananne konuşuyorlar, Nazlı dedeye bir şey söylüyor..Dede bir saniye kızım, bir konuşmamız bitsin kızım diyor,devam ediyor ananeyle konuşmaya, yavru en son hafif kaşları çatık,

       Dedeeee, artık bana da bir umursa!

4 yorum:

  1. bizimkinin annaneyle tarhana yapmışlığı var :D çok bilmiş bu kuzular

    YanıtlaSil
  2. Evet Bahar, çok güzel hatıralar bunlar, umarım hatırlayabilirler ilerde de..

    YanıtlaSil
  3. dedeyle aramız pek yok galiba :)

    YanıtlaSil
  4. yooo aslında tam tersi,çok dedecidir,en çok da dedeyle vakit geçirir,herhalde o yüzden de çok sık uzlaşmak zorunda kalıyorlar:)

    YanıtlaSil